Sinterklaas komt op zondag 19 november 2017 aan in de Piushaven om 11.30 uur aan de noordzijde. Vanaf 11.00 uur is er muziek aan de haven en zijn er al heel veel pieten iets eerder aangekomen. Alle kinderen zullen Sinterklaas welkom heten met het nieuwe enige echte Tilburgse Sinterklaaslied, wat dan in première zal gaan! Sinterklaas zal daarna een kwartiertje handen schudden en dan, gezeten op Amerigo om 11.45 uur beginnen aan de intocht in Tilburg. De route voert de Sint door de wijk Hoogvenne, het Pieter Vredeplein, de Willem II straat en via de Willem II passage naar de Spoorzone om rond 14.00 uur ten slotte aan te komen in de Wagenmakerij.

DSC00052
IMG 3316 knip Op het Pieter Vreedeplein zal Sinterklaas om 13.00 uur een tussenstop maken. De ondernemers van de binnenstad zullen met een leuk programma, de Sint welkom heten. Naast veel muziek en de aanwezigheid van een heleboel pieten kunnen kinderen vragen aan de Sint stellen. En de Sint zal tot zijn grote vreugde merken dat er in de stad weer veel Sinterklaasversieringen aanwezig zullen zijn. 
Om 14.00 uur zal Sinterklaas in de Wagenmakerij door de loco burgemeester officieel worden ontvangen. En zullen de kinderen weer het Tilburgse Sinterklaaslied ten gehore brengen.
Dan zal tot 17.00 uur een groot kinderfeest losbarsten met zang, dans, voorproefjes uit de nieuwe enige echte Tilburgse musical en natuurlijk vele lekkernijen voor jong en oud. Alle kinderen kunnen met de Sint op de foto! De toegang is natuurlijk gratis. 
koepel sint

  

 

De route is alsvolgt:

Start intocht Piushaven, voormalige Harense Smid.
Vertrek Richting Lanciersstraat
Linksaf Lanciersstraat
Linksaf Galjoenstraat
Rechtsaf Kotterstraat
Rechtsaf Hoogvensestraat
Linksaf Lanciersstraat
Linksaf Sint Josephstraat
Linksaf Korte Heuvel
Oversteken naar Heuvel
Langs Horeca over de Heuvel
Linksaf Pieter Vreedeplein
Tussenstop Pieter Vreedeplein, 13.00 uur
Over Pieter Vreedeplein
Rechtsaf Willem-II straat
Rechtdoor Willem-II passage (Spoorlaan oversteken)
Rechtsaf Burgemeester Brokxlaan
Eindpunt Oude Wagenmakerij, 14.00/14.30 uur

route sint 2017